Allergie voor olijven

Total Reset

Via mijn man Max ben ik aanraking gekomen met In Balance.

Een aantal jaar geleden had ik ‘opeens’ last van een olijven allergie.
Dit hield voor mij in: allergisch voor de olijvenboom (hoofdpijn wanneer ik in de buurt kwam) en voor olijfolie en olijven (hele erge buikpijn, overgeven).

Niet zo handig dus wanneer je van lekker uit eten gaan houdt en graag op vakantie gaat naar het buitenland.
Afgelopen zomer was ik het helemaal zat dat ik steeds aan moest geven dat ik allergisch was voor olijfolie en het aantal keren dat het toch nog fout ging.

Dus Max stelde voor om me te laten behandelen bij Karin. Ondanks dat Max de therapie heeft gevolgd (voor een kattenallergie en hooikoorts) vond ik het allemaal nog een beetje vaag en zweverig klinken.
Hoe doet ze dat dan? Wat moet ik doen dan? vroeg ik aan Max. “Maar mijn allergie is heel anders dan wat jij had.. ” zei ik nog.
Nou ik probeer het gewoon (mede omdat het door mijn zorgverzekering vergoed werd) wat heb ik te verliezen?

Nu een jaar verder ben ik zo blij dat ik het heb gedaan. Ik heb nergens meer last van en kan weer heerlijk genieten van al het lekkere eten MET olijfolie.

In de eerste keren dat ik bij Karin kwam controleerde ze of mijn basis goed was, of dat ik nog overgevoelig was voor bepaalde andere (allergene) stoffen.
Ik bleek onder andere gevoelig te zijn voor suikers, vitamine A en graan-soorten. Hier kwam Karin achter door een glazen buisje in mijn rechter hand te leggen met hierin een allergeen (in vloeistof) en een soort spiertest bij mij te doen.

Mijn linkerarm moest ik omhoog houden en zij duwde dan tegen mijn arm. Er niet gevoelig voor? Dan bleef mijn arm sterk recht omhoog.. Wel gevoelig? Dan drukte ze er zo doorheen.
Ik vond het zo vreemd dat dit gebeurde! Ik probeerde ook echt mijn arm sterk omhoog te houden en het tegen te houden, maar Karin drukte er zo doorheen. Ik snapte er niks van!
Nadat dit geconstateerd was, werden de energieknooppunten in mijn lichaam gestimuleerd en kreeg ik een soort van rugmassage, daarna 20 minuten liggen en na de behandeling de stof waarvoor ik behandeld werd 25 uur niet tot me nemen (dus niet eten/aanraken) en thuis dezelfde punten weer behandelen om de behandeling sterker te maken.

Zo werd eerst een voor een mijn basis weer hersteld voordat we aan mijn ‘probleem’ konden gaan werken. Stapje voor stapje werd mijn olijfallergie behandeld. We begonnen met het allergeen in vloeistof, toen werd het echte olijfolie in een buisje en we hebben de blaadjes van een olijvenboom behandeld. Nadat dit allemaal goed doorlopen was en ik nergens last van had werd het spannend.

Nu smeerde Karin een beetje olijfolie op mijn polsen, deed een behandeling en wachtte hoe ik reageerde.. Mijn buik rommelde een beetje tijdens de 20 minuten liggen, maar verder nergens last van.. Nu kreeg ik de opdracht mee om thuis van alles wat ik op een dag at een klein beetje in een potje te doen en dan een laagje olijfolie er overheen en weer de punten van mijn lichaam te behandelen. Zo kon mijn lichaam wennen aan de verschillende combinatie’s.

De keer hierna werd het echt spannend, want ik kreeg een beetje olijfolie op mijn tong. Dat was gek! Na zoveel jaar geen olijfolie te hebben gegeten smaakte het me erg lekker.. en het mooiste was nog.. Ik had nergens last van! Yes! Nu kon ik thuis steeds een klein beetje proberen om te eten en kijken hoe mijn lichaam hier op reageerde.

Ik begon met een roomkaas waar wel 1% olijven in zat (voor mij al heel spannend).. Dit ging goed! De volgende stap was een tapanade en ook dit kon ik zonder problemen eten. En toen HET moment waarop we hadden gewacht.. Olijfolie.. in een salade.. en.. hij smaakte me heerlijk en ik had nergens last van!

Sinds mijn behandeling kan ik dus weer heerlijk genieten van alles van een olijvenboom en maar goed ook want we gaan dit jaar op vakantie naar Italie!

Kim

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten