Eindelijk van mijn eczeem af!

Total Reset

Al sinds ik 5 jaar oud was heb ik aan en af last gehad van eczeem. Toen ik 8 was, zat mijn hele lichaam onder: mijn armen, benen en zelfs gezicht. Bij de dokter kreeg ik altijd hormoon crèmes, ik moest me na het douchen van top tot teen insmeren met vaseline en vooral zo veel mogelijk vocht ontwijken. Op jongere leeftijd werkte dat nog wel, maar toen het op 20 jarige leeftijd weer begon te verschijnen (dit maal op mijn handen) wilde de hormoon crème niet meer. Iedere keer dat ik terug kwam bij de huisarts kreeg ik een zwaardere crème voorgeschreven die mijn huid verbleekte en erg kwetsbaar en dun maakte. Het kwam op een punt dat mijn volledige onderarmen en gezicht onder zat met ruwe eczeem en vochtblaasjes die ik elke nacht weer open krabde. De huisarts kon op een gegeven moment niets meer voor me doen, want een zwaardere crème wilde ik niet.

Door een vriendin werd ik doorverwezen naar Karin, een vriend van haar was ook bij Karin behandeld voor zijn eczeem en dat had hem erg geholpen. Met nieuwe moed ging ik langs. De sessies waren soms heftig, omdat er veel dingen naar voren kwamen waar ik allergisch voor bleek te zijn, en vaak werd de eczeem tijdelijk heftiger na een behandeling. Maar we bleven doorgaan want we hadden er vertrouwen in dat het zou afnemen. En na een aantal maanden met een sessie om de 2 weken begon het eindelijk te gebeuren, mijn eczeem nam steeds meer af in felheid en werd rustiger tot dat ik er uiteindelijk na een jaar compleet vanaf was. Het was een lange weg, maar 2 jaar later is het nog altijd weg gebleven.

Ik ben zo gelukkig dat ik toen der tijd aan de behandeling ben begonnen en deze ook heb doorgezet, het is altijd lastig omdat eczeem zo hardnekkig kan zijn, maar het is het uiteindelijk meer dan waard geweest!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten