weblog – 4
Zoals beloofd de vorige keer zullen we uitleg geven over iedere basismix. Waarom zit dit in het basisprotocol, waarom is het zo belangrijk voor het lichaam en de behandeling?
We beginnen met het begin van al het leven: het ei
kip/eimix
Bijna alle voedingsmiddelen uit de planten –en dierenwereld die wij eten (behalve witte rijst), bevatten eiwitten (proteïnen), dus niet alleen melkproducten, vlees, gevogelte of vis, maar ook groentes, graanproducten en fruit. Maar ook de, op het eerste oog niet-relevante stoffen zoals pollen, huismijt en kattenharen hebben een eiwitbestanddeel.
Ei zelf is echter, heel duidelijk, het prototype van alle proteïnen, de moeder van alle eiwitten.
Wanneer ei als eerste behandeld wordt, dan is daarmee de eerste stap tegen al deze allergenen (melk, vlees, pollen, kattenharen etc.) gezet.
En in feite zijn er steeds weer cliënten die meteen na de kip/ei behandeling verbetering op andere gebieden voelen, dus ook bijvoorbeeld minder darmklachten hebben of minder op pollen reageren.
Bij veel levensmiddelen denken we helemaal niet aan eiwit, zoals bijv. bij granen. Vaak is een reactie op tarwe gebaseerd op een gevoeligheid voor gluten. Gluten is een proteïnemix van meerdere eiwitten. De behandeling op kip/eimix kan in sommige gevallen ook al de gevoeligheid voor gluten verminderen.
Een belangrijke reden waarom tegenwoordig zoveel mensen op kippenei reageren, kan ook liggen in de vervaardiging van vaccinaties. In veel vaccinaties zitten nog reststoffen kippenei-eiwit of kippen embryocellen. Tot een paar jaar geleden zat dit ook in de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker en tot voor kort ook in de vaccinatie tegen varkensgriep (of Mexicaanse griep). Door de productiemethode blijft er altijd een restbestanddeel van kippenei-eiwit in het vaccin aanwezig, dit wordt dan in het lichaam geïnjecteerd en kan een gevoeligheidsreactie geven.
Daarom is het belangrijk om kip/eiwit in de basisbehandelingen aan te pakken.
Met de behandeling van kip/eimix kunnen onder bepaalde omstandigheden ook de symptomen vermindert worden die veroorzaakt worden door een gebrek aan proteïnen of aminozuren.
Het lichaam heeft een gebrek aan de essentiële aminozuren, deze zijn nodig voor de aanmaak van neurotransmitters zoals serotonine of enzymen zoals DAO (wat nodig is om histamine af te breken). Een algemene immuun zwakte, of een fysieke zwakte kunnen het gevolg zijn van een gevoeligheid voor aminozuren.
Energieke groetjes, Jolande Bakker en Karin Terwey, Total Reset therapeuten -en instructeurs